Paul La Poutré

Algemeen manager

1 april 2019 veranderde de Stichting Assagioli/Het Behouden Huys in Psychologische Zorg Noord Nederland/Het Behouden Huys; een BV met het Martini Ziekenhuis als volledige aandeelhouder. Dit heeft met zich meegebracht dat er een vacature ontstond voor een algemeen manager voor drie dagen in de week. De opdracht voor deze algemeen manager is de missie, visie, kwaliteit van de geleverde zorg en de sfeer binnen Het Behouden Huys te behouden met het zeer gemotiveerde en betrokken team. Daarnaast tevens de opdracht ervoor te zorgen dat de continuïteit gewaarborgd wordt door een gezonde financiële GZ-organisatie neer te zetten anticiperend op een steeds veranderende gezondheidszorg. Na vijf jaar verbonden te zijn geweest aan Het Behouden Huys als beeldend therapeut en met mijn verleden als manager binnen de zorg en binnen commerciële organisaties in mijn rugzak, wilde ik heel graag deze klus op mij nemen. Het Behouden Huys is zo'n waardevolle en mooie instelling, die moest mijns inziens een goede doorstart maken als nieuwe organisatie en daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik het niet mis om actief te zijn als beeldend therapeut. En ja, dat mis ik zeker, maar mijn prioriteit en energie ligt nu in mijn huidige functie, waarin ik ook veel plezier heb. Al verleen ik zelf geen rechtstreekse zorg meer, ik ben ervoor om de collega's zoveel mogelijk te faciliteren zodat zij ontzorgt worden, waardoor zij zich volledig in kunnen zetten voor het rechtstreeks of indirect leveren van de o zo noodzakelijke psycho-oncologische zorg aan onze cliënten.

Paul werkt sinds 1 april 2019 als Algemeen manager bij Het Behouden Huys. De vijf jaar daarvoor was hij als beeldend therapeut verbonden aan Het Behouden Huys, waarnaast hij als praktijkmanager werkte bij twee verschillende huisartsenpraktijken. De achttien jaar daarvoor is hij vestigingsmanager geweest bij diverse commerciële organisaties binnen de retail en amusementsindustrie. Paul is sinds jaar en dag tevens beeldend kunstenaar en eigenaar van een galerie. Hij is afgestudeerd aan de HEAO richting Commerciële Economie en later aan de Stenden Hogeschool de opleiding Beeldende Therapie.