Over Het Behouden Huys

Het Behouden Huys

Het psycho-oncologisch centrum in Haren staat bekend onder de naam Het Behouden Huys. Het Behouden Huys is gelegen op het prachtige landgoed 'De Vijverberg' te Haren. Het centrum biedt mensen met kanker, of kanker hebben gehad en hun naasten professionele en betrokken psychologische zorg bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van hun ziekte. Er is behandeling mogelijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd, ziektefase, prognose of het stadium van het ziekteproces. Jaarlijks weten ruim 1100 mensen hun weg te vinden naar het centrum. Het Behouden Huys biedt mensen de mogelijkheid op eigen kracht de regie in hun leven te (her)nemen en antwoorden te vinden op vragen waarmee ze door kanker worden geconfronteerd.

Onderstaande video geeft een algemeen beeld van Het Behouden Huys en ons werk.

Naast de hoofdvestiging in Haren kunnen cliënten ook terecht op locaties in Emmen, Hoogeveen en Heerenveen kijk bij contact voor alle adressen.


Wat wij doen

Onderstaande video geeft een indruk van ons werk. Het is opgenomen in het kader van Alpe d'huZes 2016. Psycholoog Martin Appelo legt uit wat wij precies doen en hoe wij dat doen bij Het Behouden Huys. Daarna gaat hij in gesprek met een client.