Robert Waaksma

GZ-psycholoog
BIG-geregistreerd: 99063976125

"In 1992 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn stage heb ik gelopen op de afdeling Neuropsychologie van het UMCG. Mijn eerste baan was in een psychologische praktijk, maar daarna ben ik gaan werken in de revalidatie.

In de revalidatie heb ik mensen geholpen die op een of andere manier zijn getroffen door een lichamelijke aandoening. Eerst was ik vooral betrokken bij mensen met hersenletsel, later vooral mensen die last hebben van chronische pijn en vermoeidheid. Wat mij altijd heeft getroffen is hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn in deze moeilijke omstandigheden. Ook is mijn ervaring dat mensen pijn en lijden kunnen verergeren. Dit kan een eenzaam proces zijn. Na een lichamelijke aandoening wil iedereen zoveel mogelijk vast houden aan wie hij is of wat hij doet. Dat is begrijpelijk, maar vaak ontbreken de handvaten om met de ingrijpende verandering om te gaan. In een psychologische behandeling bieden we bij Het Behouden Huys het gereedschap om met de veranderingen om te gaan. Door stil te staan bij gedachten en gevoelens leer je anders denken en doen, zonder je eigenheid als persoon te verliezen. ‘Pijn’ en verlies zijn nou eenmaal onvermijdelijk in het leven. Door je er tegen te verzetten of er voor te vluchten wordt op de lange duur vaak erger. Dit besef helpt je vaak om anders te voelen, denken en doen, zodat je in of na het moeilijke ziekteproces je evenwicht kan hervinden. Hierbij wil ik je graag helpen en vind ik het belangrijk om uit te gaan van wie jij bent en wat belangrijk is voor jou."

Robert is sinds 2019 werkzaam bij Het Behouden Huys. In 1992 is hij afgestudeerd als psycholoog en in 2005 behaalde hij zijn registratie als GZ-psycholoog. In zijn behandeling maakt hij gebruik van verschillende behandeltechnieken uit Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapie, Mindfulness en maakt hij ook gebruik van EMDR bij traumatische ervaringen. Het is afhankelijk van de hulpvraag en wat bij de persoon past. Robert HOUDT OP DINSDAGen SPREEKUUR BIJ het INLOOPHUIS in Hoogeveen

Toon Hermans Huis Drenthe
Brinkstraat 5
7902 AC Hoogeveen
(wekelijks op dinsdag)

Bekijk hier het totale zorgaanbod