Nieuws

 • Yoga bij kanker

  26/04/2024

  Het is bekend dat yoga kan ondersteunen bij mensen met kanker. Zowel lichamelijk als mentaal. Op dit moment loopt er een wetenschappelijk onderzoek om dit te bewijzen. Om onze cliënten kennis te laten maken met de voordelen van yoga bieden we tijdens een pilot gratis yoga bij kanker. Het gaat om een rustige vorm van yoga, waarbij ontspannen centraal staat. Tevens wordt er aandacht besteed aan het voelen van grenzen door deze te verkennen, te overschrijden of juist een grens aan te geven en wat liever te zijn voor jezelf.

  Meer over Yoga bij kanker
 • Bereikbaarheid Behouden Huys

  06/03/2024

  De zuidelijke ringweg van Groningen wordt vernieuwd. Dit grootschalige project (Aanpak Ring Zuid) is naar verwachting in 2024 afgerond. Door deze wegwerkzaamheden worden wegen richting Haren afgesloten of wordt er grote drukte verwacht. Dit kan gevolgen hebben voor uw reistijd naar het Het Behouden Huys. Check daarom uw reis voor vertrek op www.groningenbereikbaar.nl en ga op tijd van huis.

  Meer over Bereikbaarheid Behouden Huys
 • Smaakworkshop bij kanker

  29/01/2024

  Eten is voor mensen met kanker niet altijd vanzelfsprekend. De ziekte en de behandeling ervan kunnen tot voedingsproblemen leiden zoals smaakverandering, minder goed kauwen en slikproblemen. Alie Schoonbeek geeft 24 april en 5 juni een workshop met tips en trics voor mensen die smaakverlies hebben door de medische behandeling bij kanker.

  Meer over Smaakworkshop bij kanker
 • Wereldkankerdag 2024 / open avond

  23/01/2024

  Het Behouden Huys organiseert op 7 februari, rond wereldkankerdag, een open avond voor mensen die te maken hebben met kanker. Zij kunnen dan een kijkje nemen bij het psycho-oncologisch centrum.

  Meer over Wereldkankerdag 2024 / open avond
 • Vaardag voor cliënten

  31/08/2023

   De Loodskotter gaat weer varen op de Eems. Wil je een onbezorgde dag op het water samen met lotgenoten? Op 27 september bieden we cliënten van Het Behouden Huys een zeildag (je mag iemand meenemen). Wil je meevaren? Dan kun je je opgeven via het secretariaat: 050 406 2400.

  Meer over Vaardag voor cliënten