Christien Gualtherie Van Weezel

GZ-psycholoog
BIG-geregistreerd: 89039964525

"In 1992 ben ik psychologie gaan studeren met een duidelijk beeld voor ogen.
In mijn werk als verpleegkundige trof ik dagelijks mensen die geconfronteerd werden met ziekte en de gevolgen daarvan. De vraag: 'hoe nu verder?' rees regelmatig. Ik wilde mensen begeleiden in dit proces.

Tijdens mijn studie en in mijn werk, heb ik mij gericht op de medische psychologie. Mijn opleiding tot GZ-psycholoog heb ik gedaan in revalidatiecentrum Beatrixoord. Daarna heb ik 17 jaar gewerkt in het ziekenhuis van Heerenveen. Ik heb altijd gewerkt op het snijvlak van psyche en soma. Mijn kennis en ervaring zet ik nu in voor mensen die met kanker geconfronteerd zijn.

Ik help iemand graag bij het hervinden van zijn balans in een situatie die veranderd is door ziekte. Met het overwinnen van alle ‘obstakels’ die daar bij komen kijken. Hoe kan iemand de draad weer oppakken? Weer regie ervaren? Hoe verwerk je je verlies en verdriet? Hoe ga ik om met mijn omgeving? Maar ook vragen als; wat zijn belangrijke waarden voor mij? Hoe zorg ik (ook) goed voor mezelf?" 

Christien studeerde psychologie in Groningen. Ze deed haar GZ-opleiding in Beatrixoord en is sinds januari 2001 GZ-psycholoog. Daarvoor werkte zij 17 jaar in het ziekenhuis in Heerenveen, waar ze individuele en groepsbehandelingen gaf. Christien behandelde daar volwassenen met een grote diversiteit aan klachten (alles wat in het ziekenhuis dat behandeld wordt). Ze is opgeleid in de cognitieve gedrags therapie (CTG), ACT, mindfulness en oplossingsgerichte therapie (en deze elementen zet zij in om een behandeling op maat te kunnen geven). Daarnaast heeft Christien extra kennis van slaapproblemen.