Over koor Nova Zembla

Nova Zembla is een koor van zo'n 25 mensen uit Drenthe en Groningen die allemaal met kanker te maken hebben (gehad). Als patiënt, familielid of nabestaande. Zingen blijkt een fijne en goede manier om de intense emoties rondom kanker te uiten en te verwerken. Koor Nova Zembla is een zelfstandige stichting, die gesponsord wordt door Het Behouden Huys.

Lekker samen zingen

Nova Zembla is geen muziektherapie en ook geen praatgroep. Het doel is gewoon lekker samen zingen. Maar in Nova Zembla kijkt niemand je vreemd aan als je kaal bent door een chemokuur, als je je uitgeput voelt of als je een keer in tranen bent. Er is professionele begeleiding.


Energie

De leden weten allemaal van elkaar dat kanker een grote rol speelt. Soms praten ze daar over, vaak ook niet. Maar het is voelbaar in het zingen. De koorleden zeggen regelmatig dat ze met zoveel energie weer naar huis gaan na een ochtendje zingen.


Meedoen?

Je hoeft geen noten te kunnen lezen en ook niet "mooi" te kunnen zingen. De repetities zijn op elke zaterdagochtend om de twee weken (in de oneven weken) van 10:15 uur - 12:00 uur in de groepsruimte van Het Behouden Huys (Boshuys). 

Heb je interesse om misschien lid te worden? Wil je een keer meezingen met Nova Zembla om te kijken of het iets voor jou is? Neem dan contact op de dirigent, Antien Frets, telefoon 06 1277 4663. (Of bij geen gehoor met de receptie van Het Behouden Huys. telefoon 050-40 62 400)


Meer informatie

Kijk op de website www.koornovazembla.nl voor meer informatie en filmpjes.