Rob Thomson

Systeemtherapeut

Soms dendert er heftigheid je leven binnen. Hoe vind je daar in vredesnaam je weg in, wat is helpend, wie is helpend? Wie kun je om steun vragen en op wat voor manier? Allemaal vragen. De zoektocht in wie je bent, wat er in het leven gebeurt en hoe je daar samen met belangrijke anderen je weg in vindt zijn thema’s die ik fascinerend vind.

Als je je verbonden voelt met de mensen om je heen en als er goed samengewerkt wordt met de mensen om je heen, dan is het dragen van een probleem heel veel lichter dan wanneer je dat alleen moet doen. Ik heb gemerkt dat de mensen die bij Het Behouden Huys werken mensen zijn die geduld hebben, veel begrijpen en niet gauw ergens van opkijken. Dat spreekt me erg aan. 

Systeemtherapie, ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd, richt zich op de relaties die mensen hebben en op het beïnvloeden van die relaties, zodat er meer verbinding ontstaat en er beter samengewerkt wordt. Hierdoor kunnen we het leven beter aan.

Rob Thomson werkt sinds 2019 bij Het Behouden Huys. Daarvoor heeft hij bij instellingen gewerkt op afdelingen voor psychotherapeutische behandeling, acute psychiatrie, en kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij  geeft ook les en supervisie in systeemtherapie aan psychologen, psychiaters en systeemtherapeuten in opleiding.