Beeldbellen

Op deze pagina leggen we u uit hoe met uw therapeut kan beeldbellen. Het Behouden Huys maakt gebruik van een online platform dat Therapieland heet. Via Therapieland kunnen u en uw behandelaar via een beveiligde verbinding met elkaar in contact komen.


Beeldbellen kan via een computer of smarttelefoon. Voor beeldbellen met een smartphone moet eerst een app worden geïnstalleerd.

Uitnodiging voor beeldbel-gesprek accepteren

U ontvangt een uitnodiging via e-mail om deel te nemen aan het beeldbel-gesprek. Via de oranje knop in de mail kunt u het beeldbel-gesprek direct openen. U hoeft u niet te registreren en niets te downloaden.

Het beeldbellen van Therapieland werkt ook op de mobiele telefoon en tablet. Hiervoor is de Blikbel App gemaakt die u kunt downloaden via de Google Play Store (voor Android) of de App Store (Apple). Deze app zorgt ervoor dat de gesprekken via Therapieland ook te voeren zijn op mobiele apparaten.

Hier vindt u een uitgebreide handleiding voor het beeldbellen via Therapieland

Of bekijk het instructiefilmpje:

 

Tips voor beeldbellen

1. Kies een vaste en rustige plek om te beeldbellen met uw behandelaar.

2. Gebruik als het kan een koptelefoon met microfoon. Dan kunnen u en uw behandelaar elkaar beter verstaan. Een koptelefoon met microfoon zit vaak bij een mobiele telefoon. Deze kunt u hiervoor gebruiken.

3. Als u beeldbelt via uw tablet of mobiele telefoon: zet u apparaat dan in een standaard of ergens tegenaan. U hoeft het apparaat dan niet continu vast te houden, en kunt u zich volledig richten op het gesprek.

 

 

Vragen?

Lukt het niet om bovenstaande voor elkaar te krijgen? Neem dan contact op met uw behandelaar of het secretariaat 050 406 2400.