Beeldbellen

Als de situatie het niet toelaat om voor een behandelgesprek naar Het Behouden Huys te komen is het ook mogelijk om digitaal een gesprek te hebben met uw psycholoog via beeldbellen. Op deze pagina leggen we u uit hoe met uw therapeut kan beeldbellen. Het Behouden Huys maakt gebruik van het programma Microsoft Teams. Via Teams kunnen u en uw behandelaar via een beveiligde verbinding met elkaar in contact komen.

Beeldbellen kan via een computer, smarttelefoon of tablet. Voor beeldbellen met een smartphone of tablet moet eerst een app worden geïnstalleerd. Met Teams kunnen u en uw behandelaar in een veilige digitale omgeving met elkaar spreken in
beeld en geluid. Voor ieder gesprek ontvangt u van uw behandelaar via e-mail een uitnodiging. Hieronder vindt u een uitgebreide handleiding waarin uitleg wordt gegeven over de stappen.

 

Gebruikt u een PC of laptop?

Wanneer u een computer of laptop gebruikt. Dan is het belangrijk dat u een werkende webcam en microfoon heeft. Beeldbellen via Teams opent direct nadat u klikt op de uitnodiging in de e-mail.


Gebruikt u een mobiele telefoon of tablet?

Gebruikt u een tablet (zoals een iPad), dan zit de webcam en microfoon ingebouwd. Wel is het noodzakelijk dat u eerst een app installeren. Hier kunt u de app downloaden en installeren.

Deze link kunt u openen op uw mobiel of tablet. U kunt ook in de App Store of Play Store zoeken op Microsoft Teams om de app te downloaden. Nadat u de app heeft geïnstalleerd wordt u om toestemming gevraagd. Deze toestemming gaat
over het gebruik van de webcam, microfoon, en berichten. Daar kunt u akkoord op geven.


Stappen om te beeldbellen met uw behandelaar

5 tot 10 minuten voor uw afspraak met uw behandelaar krijgt u een e-mail. In deze e-mail staat onderaan de volgende tekst waar u op kunt klikken.


- Klik op de link 'Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering':


Gebruikt u een smartphone of tablet? Dan opent nu de Teams app die u zojuist heeft geïnstalleerd. U kunt in de app de instructies volgen om naar het beeldbelgesprek te gaan.

Gebruikt u een computer? PC of laptop? Dan ziet u onderstaande stappen. Zodra u klikt op de uitnodiging in de e-mail, wordt Teams geopend.

- Klik nu op 'Doorgaan in deze browser':

 

• Gebruikt u Teams voor het eerst op deze computer? Geef dan toestemming om de
microfoon en camera te gebruiken. Klik op 'Toestaan':• Vervolgens vult u in Teams uw naam in. Klik op 'Naam invoeren' en type daar uw naam:


• Klik vervolgens op 'Nu deelnemen':Uw behandelaar zal u vervolgens toegang geven tot het beeldbelgesprek.

 

Tips voor beeldbellen

1. Kies een vaste en rustige plek om te beeldbellen met uw behandelaar.

2. Gebruik als het kan een koptelefoon met microfoon. Dan kunnen u en uw behandelaar elkaar beter verstaan. Een koptelefoon met microfoon zit vaak bij een mobiele telefoon. Deze kunt u hiervoor gebruiken.

3. Als u beeldbelt via uw tablet of mobiele telefoon: zet u apparaat dan in een standaard of ergens tegenaan. U hoeft het apparaat dan niet continu vast te houden, en kunt u zich volledig richten op het gesprek.

 

 

Vragen?

Lukt het niet om bovenstaande voor elkaar te krijgen? Neem dan contact op met uw behandelaar of het secretariaat 050 406 2400.