Informatieavond

Hoe ga je om met kanker?

Het Behouden Huys in Haren geeft regelmatig informatieavonden over kanker, de gevolgen daarvan en hoe er mee om te kunnen gaan. Mensen die kanker hebben (gehad), naasten, nabestaanden, verwijzers en andere belangstellenden kunnen zo op een vrijblijvende manier kennis maken met Het Behouden Huys.

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, lijkt alle zekerheid verdwenen. Er komt veel op iemand af. Eerst de klap van de diagnose, dan de vaak ingrijpende medische behandelingen. En hoe verder daarna? Hoe ga je bijvoorbeeld om met lichamelijke veranderingen, met vermoeidheid of een onzeker levensperspectief? Niet alleen lichamelijk verandert er veel, maar ook sociaal en emotioneel. Hoe ga je daar mee om? Het Behouden Huys biedt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten professionele behandeling voor de verwerking van kanker. De therapeuten kunnen helpen bij het orderen van de stroom van vragen, gedachten en emoties.

Het Behouden Huys biedt behandeling bij:
• angst, somberheid, verdriet
• het gevoel de grip op het leven kwijt te zijn
• verstoorde slaap of concentratieverlies
• veranderde lichaams- of seksuele beleving
• vermoeidheidsverschijnselen of pijn
• obstakels rond werkhervatting
• relatie- & opvoedingsvragen t.g.v. de ziekte
• vragen over afscheid, sterven & rouwverwerking

 

Programma

Een psycholoog bij Het Behouden Huys belicht de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor mensen die zelf ziek zijn (geweest), partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken, beeldende therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoekenen online gesprekken zijn mogelijk als reizen naar Haren of een van onze andere spreekuurlocaties (Emmen, Heerenveen, Hoogeveen) fysiek niet meer lukt.

Daarnaast zal Gelske vertellen over haar eigen ervaring met Het Behouden Huys. Na afloop is er ruimte om in gesprek te gaan of vragen te stellen. Bekijk hier alvast het verhaal van Gelske:

 

GEPLANDE AVONDEN

Data 2023
3 juli 19:30 uur - 21:00 uur

In verband met de beperkte ruimte vraagt Het Behouden Huys belangstellenden zich telefonisch (050 406 2400), per mail info@behoudenhuys.nl (m.v.v. uw telefoonnummer) aan te melden. We horen graag met hoeveel personen u wilt komen. De informatieavonden vinden plaats bij Het Behouden Huys in Haren, Rijksstraatweg 363a.

Wees welkom. Inloop is vanaf 19.30 uur, wij starten om 19.45 uur met het programma. Om 21:00 uur ronden we weer af. 

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief, dan ontvangt u een bericht als er een informatieavond georganiseerd wordt.

De rondleiding hebben we opgenomen en kunt u hier alvast bekijken

*LET OP: Stuur geen persoonlijke gegevens over uw gezondheid of andere medische informatie (ivm de privacy-wetgeving) naar bovenstaand e-mailadres, maar geef alleen aan met hoeveel personen u naar de informatieavond wilt komen. Als u graag in contact wilt komen met een psycholoog, neem dan contact met ons op via: 050 406 2400.