Wachttijden

Wij doen er alles aan om iedereen die psychologische zorg bij kanker nodig heeft zo snel mogelijk te helpen. Zowel tussen het moment van aanmelden & het intakegesprek, als tussen het intakegesprek & de start van de behandeling kunt u te maken krijgen met wachttijden. De wachttijden bedragen gemiddeld 2 weken. De wachttijd tussen het intake gesprek en de start van de behandeling bedraagt standaard maximaal 2 weken. Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Actuele wachttijden:

  • tussen aanmelding en intakegesprek (2 weken)
  • tussen intakegesprek en de start van de behandeling (2 weken)

De wachttijden gelden ongeacht de vermoedelijke diagnose die uw huisarts heeft aangegeven op de verwijsbrief en zijn voor alle zorgverzekeraars hetzelfde. Het maakt dus niet uit waar u verzekerd bent.

Bovengenoemde wachttijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 1 oktober 2019

Waarom is er een wachttijd?

Wij zouden u graag binnen één tot twee weken uitnodigen voor een intakegesprek. Dit is helaas op dit moment niet mogelijk gezien de recente toename in aanmeldingen, daardoor zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent.

We doen echter ons best efficiënt te werken en zo kortdurend als mogelijk te behandelen zodat de wachttijd beperkt blijft.

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen om een andere hulpverlener/instantie te vinden die vergelijkbare hulp kan bieden. Tot het moment dat de intake bij het Het Behouden Huys heeft plaatsgevonden kunt u zich bij vragen of problemen wenden tot uw verwijzer.