Wachttijden

Wij doen er alles aan om iedereen die psychologische zorg bij kanker nodig heeft zo snel mogelijk te helpen. Zowel tussen het moment van aanmelden & het intakegesprek, als tussen het intakegesprek & de start van de behandeling kunt u te maken krijgen met wachttijden. De wachttijden bedragen gemiddeld 16 weken. De wachttijd tussen het intake gesprek en de start van de behandeling bedraagt standaard maximaal 3 weken. Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Actuele wachttijden:

  • tussen aanmelding en intakegesprek (16 weken)
  • tussen intakegesprek en de start van de behandeling (3 weken)

De wachttijden gelden ongeacht de vermoedelijke diagnose die uw huisarts heeft aangegeven op de verwijsbrief en zijn voor alle zorgverzekeraars hetzelfde. Het maakt dus niet uit waar u verzekerd bent.

Bovengenoemde wachttijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2023


Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen wachttijdbemiddeling. De zorgverzekeraar kan u ondersteunen om een andere hulpverlener/instantie te vinden die vergelijkbare hulp kan bieden. De maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen) zijn als volgt: binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder krijgt u een intakegesprek en binnen 10 weken vanaf de intake moet de behandeling zijn gestart. Tot het moment dat de intake bij Het Behouden Huys heeft plaatsgevonden kunt u zich bij vragen of problemen wenden tot uw verwijzer.