Informatieavond

Hoe ga je om met kanker?

Het Behouden Huys in Haren verzorgt regelmatig een (algemene) informatiebijeenkomst over kanker, de gevolgen daarvan en hoe er mee om te kunnen gaan. Cliënten, naasten, verwijzers en andere belangstellenden kunnen zo op een vrijblijvende manier kennis maken met Het Behouden Huys.

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, lijkt alle zekerheid verdwenen. Er komt veel op iemand af, eerste de klap van de diagnose en dan vaak de ingrijpende medische behandelingen. Niet alleen lichamelijk verandert er veel, maar ook sociaal en emotioneel. Hoe ga je daar mee om? Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele behandeling voor de verwerking van kanker.

 

Programma

Een van de therapeuten van Het Behouden Huys belicht de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? De therapeut geef een rondleiding en een presentatie. Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor patiënten, partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken, creatieve therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoeken zijn mogelijk.

Daarnaast zal een cliënt vertellen over zijn/haar eigen ervaring met Het Behouden Huys. Na afloop is er ruimte om in gesprek te gaan of vragen te stellen.

 

GEPLANDE AVONDEN

Het Behouden Huys organiseerde regelmatig een informatieavond. De data zijn alsvolgt:

Data 2020
maandag 13 januari
dinsdag 4 februari (wereldkankerdag van 18:00 uur - 21:00 uur)
dinsdag 14 april (geannuleerd ivm maatregelen corona)
woensdag 10 juni (geannuleerd ivm maatregelen corona)
dinsdag 28 juli (online terugkijken)
donderdag 10 september (uitgesteld naar oktober)

donderdag 29 oktober organiseren we een online informatieavond via Microsoft Teams. U kunt u aanmelden via a.veninga@behoudenhuys.nl of 050 406 2400. U ontvangt via de mail een link waarmee u kunt deelnemen via computer, laptop, tablet of smartphone (u hebt wel een internetverbinding nodig). Het is niet nodig iets te installeren. U kunt uw (anoniem) vragen stellen via de chat. We starten om 19:00 uur, maar u kunt vanaf 18:45 al terecht om zeker te zijn dat alles werkt. Om 19:45 ronden we weer af.

De rondleiding hebben we opgenomen en kunt u hier bekijken.

Tijdstip: 19:00 uur – 19:45 uur (inbellen vanaf 18:45 uur)

 

AANMELDEN

In verband met de beperkte ruimte vraagt Het Behouden Huys belangstellenden zich telefonisch (050 406 2400) of per mail info@behoudenhuys.nl (m.v.v. uw telefoonnummer) aan te melden. De informatieavonden vinden plaats bij Het Behouden Huys in Haren, Rijksstraatweg 363a.

*LET OP: Stuur geen persoonlijke gegevens over uw gezondheid of andere medische informatie (ivm de privacy-wetgeving) naar bovenstaand e-mailadres, maar geef alleen aan met hoeveel personen u naar de informatieavond wilt komen. Als u graag in contact wilt komen met een psycholoog, neem dan contact met ons op via: 050 406 2400.


POSTER

Bent u zorgprofessional en wilt u uw clienten attenderen op onze informatieavond? Hieronder kunt u de aankondigingsposter downloaden. Dank alvast.