Psychomotorische therapie

Bij psychomotorische therapie (PMT) staat de verbinding tussen hoofd en lichaam centraal, je leert bijvoorbeeld wat signalen van jouw lichaam jou vertellen. De manier waarop jij je beweegt (letterlijk en figuurlijk) is betekenisvol.

Loop je vast in 'denken', 'voelen' of in ‘doen’? Bij PMT kom je in ‘beweging’ m.b.v. activiteiten in de vorm van inzichtgevende en praktische PMT oefeningen. Zo ervaar je aan den lijve waarom je de dingen in je leven doet zoals je ze doet en leer je veranderen als dat nuttig lijkt. In een activiteit, bijvoorbeeld met behulp van verschillende materialen bootsen we jouw situatie na. Dit geeft inzicht in wie je bent en hoe je op situaties in je leven reageert. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met stress of het stellen van grenzen. PMT helpt je te stil staan bij de betekenis van je gedragspatronen. Op deze wijze verkregen inzicht heeft vaak grote en blijvende impact en is een waardevolle ondersteuning in de gesprekken met een psycholoog.

Een ervaring die je opdoet in PMT geeft je inzicht en zal je helpen bij het mentaal krachtig functioneren in je dagelijkse leven. Je krijgt zicht op je niet-helpend gedrag en het effect van onprettige emoties. Immers, je mentale klachten kunnen fysieke gevolgen hebben en je fysieke klachten kunnen mentale gevolgen hebben. Je klachten verminderen of je leert beter met je klachten omgaan in je dagelijks leven. We zoeken aansluiting bij jouw levensvreugde nu en in de toekomst, bij jouw gevoel van stabiliteit en draagkracht.

Voorbeelden van oefeningen tijdens psychomotorische therapie bij kanker


Stress reduceren

Heb je ook het gevoel dat je meer energie kwijtraakt dan bijtankt? Zoek je meer inzicht en een manier om krachtig in te grijpen bij stress? Ga je vaak over je grens en wil je leren jouw grenzen beter te herkennen en daarnaast ook aan te geven? Om inzicht te verkrijgen wordt doeltreffend gebruik gemaakt van een wetenschappelijk onderbouwde methode met biofeedback op de computer. Bij Het Behouden Huys kan PMT onderdeel zijn van het behandeltraject en wordt altijd gecombineerd met individuele gesprekken met een psycholoog.


Praktisch

PMT wordt gegeven door psychomotorisch therapeut Loes Huising. De therapie is onderdeel van het totale behandeltraject bij Het Behouden Huys, maar wordt gegeven in de praktijk van Loes in Glimmen. Vanaf het Behouden Huys is de praktijk slechts 2 bushaltes verder, 3 minuten met de auto, 7 minuten op de fiets of 25 minuten wandelen. Parkeren kan voor de deur.

Let op! Om de praktijkruimte te bereiken kan onze trap een blokkade zijn. Als u geen trap kunt lopen, geef dit dan aan als u een afspraak inplant via het secretariaat. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

 

Adres:
Nieuwe Kampsteeg 24
9756 TE Glimmen
(wekelijks op dinsdag)

routeplanner