Tijdens de wachttijd

Als u de stap heeft gezet om u bij ons aan te melden voor psychologische zorg bij of na kanker, wilt u waarschijnlijk ook zo snel mogelijk starten met uw behandeling. Omdat er veel vraag is naar onze gespecialiseerde zorg kan dat een aantal weken duren voordat er een eerste afspraak gepland kan worden. Om toch meteen aan de slag te kunnen, hebben wij een online behandelaanbod beschikbaar gesteld, zodat u zelf al een start kan maken met uw behandeling.

 

Wat u zelf kunt doen: van wachtlijst naar actielijst

In samenwerking met onze eHealth specialist Therapieland bieden wij u de mogelijkheid om online een aantal behandelmodules te volgen. Met deze programma's bieden we u op een laagdrempelige manier de handvatten om aan jezelf te werken. In een programma krijgt u informatie, gaat u aan de slag met opdrachten en kunt u video's en animaties bekijken. Zo kunt u thuis, online en op uw eigen moment werken aan uw welzijn. Onderstaande modules zijn beschikbaar tijdens de wachttijd. Klik op de icoontjes of de link 'meer informatie' onder de module voor meer uitleg per module.

 

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met kanker en richt zich op de fase na de diagnose.

Meer informatie

Dit programma is ontwikkeld voor mensen met kanker en richt zich op de fase tijdens de behandeling.

Meer informatie

Wilt u leren hoe u meer kunt ontspannen? In dit programma gaat u aan de slag met verschillende ontspanningsoefeningen.

Meer informatie

Kunt u niet in slaap komen? Ligt u te piekeren of ligt u ‘s nachts regelmatig wakker? U bent niet de enige: 20 tot 30% van de volwassenen heeft hier last van. Gelukkig kunt u zelf veel doen om beter te slapen. In dit programma ga je aan de slag om jouw slaapproblemen aan te pakken! 

Meer informatie

Mantelzorg overkomt u gewoon: er is iemand van wie je van houdt die zorg nodig heeft, dus die ga je helpen. Het programma bied verschillende sessies die passen bij verschillende fases in het zorgen. Dus of je nu net begint als mantelzorger of juist al ontzettend lang mantelzorger bent, in dit programma vind je verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kan.

Meer informatie

 

Aan de slag

Om gebruik te kunnen maken van bovengenoemde “zelfhulpmodules” kunt u een account aanmaken bij Therapieland. Dit wijst eigenlijk voor zich. Komt u er toch niet uit? Hier vindt u alle stappen uitgelegd. Of neem contact op met de helpdesk van Therapieland (020-7712848 of info@therapieland.nl).

 

Vervolgstappen

Binnen de wachttijd zal het secretariaat telefonisch contact met u opnemen om een intakegesprek in te plannen met één van onze psychologen. In een behandelplanbespreking, ongeveer twee weken na het intakegesprek, zal de psycholoog telefonisch het behandelplan met u overleggen. Als u hiermee instemt start uw behandeling op korte termijn en zullen we vervolgafspraken met u maken. Hier hebben we het behandeltraject voor u op een rijtje gezet. Als u op de wachtlijst staat bent nog niet officieel in behandeling bij Het Behouden Huys. Totdat de intake heeft plaatsgevonden blijft uw verwijzer/huisarts aanspreekpunt voor eventuele problemen of wijzigingen in uw situatie. 

 

Tips

Naast de eHealthmodules hebben wij op onze website informatie, boeken en apps voor u verzameld, waar u eventueel een start mee kunt maken om met de verschillende gevolgen van kanker om te leren gaan. Hier hebben we de diverse opties op een rijtje gezet.

 

Vragen of opmerkingen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het secretariaat via 050 406 2400.