Yoga bij kanker

26/04/2024

Het is bekend dat yoga kan ondersteunen bij mensen met kanker. Zowel lichamelijk als mentaal. Op dit moment loopt er een wetenschappelijk onderzoek om dit te bewijzen.

Om onze cliënten kennis te laten maken met de voordelen van yoga bieden we tijdens een pilot gratis yoga bij kanker. Het gaat om een rustige vorm van yoga, waarbij ontspannen centraal staat. Tevens wordt er aandacht besteed aan het voelen van grenzen door deze te verkennen, te overschrijden of juist een grens aan te geven en wat liever te zijn voor jezelf.

 

"Beoefenen van yoga heeft mij enorm geholpen tijdens de periode dat ik borstkanker had. Ik wilde in goede conditie blijven. Yoga hielp mij op meerdere lagen. Door de yoga bleef ik bewust van wat er in mijn lichaam gebeurde. Kon ik opmerken waar ik spanning vasthield en daarna bewust ontspannen. Ook op mentaal vlak gaf het inzicht en ruimte om mijn emoties die bij kanker opkomen te kunnen voelen en uiten. Yoga gaat over grenzen voelen en deze durven aan te geven. Soms een beetje meer of juist minder je best doen. Lief zijn voor jezelf. Het gaat voor mij over bewustzijn en balans."

- Aafke

Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Het Behouden Huys en een gift van stichting Jong Borstkanker.

 

Acht wekelijkse lessen

We starten met acht wekelijkse lessen op de woensdagochtenden van 10:00 uur - 11:00 uur in Het Behouden Huys (Boshuys). De eerste les is op 29 mei. Er kunnen per les acht clienten deelnemen aan de yoga. Deze lessen zijn voor mensen die zelf ziek zijn (geweest) en hun naasten. Het is mogelijk om alle lessen mee te doen, maar je mag ook een of twee keer deelnemen om kennis te maken met yoga en wat het voor je kan betekenen.

 

Deelnemen?

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Aafke: aveninga@behoudenhuys.nl. Geef hierbij aan welke les(sen) je mee wilt doen:

29 mei
5 juni
12 juni
19 juni
26 juni
3 juli
10 juli
17 juli

Yogamatjes en materialen zijn aanwezig. Soepele kleding, warme sokken, flesje water (en eventueel een grote handdoek m.b.t. hygiëne om over de yogamat heen te leggen) is aan te bevelen.

 

De yogadocent

De yogalessen worden gegeven door Natascha van Inner flow.

 

“Yoga geeft je meer energie, helpt je ontspannen en beter slapen. 
Je vergroot je flexibiliteit en verbetert je balans als je yoga beoefent.”


Op haar website stelt ze zichzelf voor.