Open dag / wereldkankerdag 2016

13/01/2016

HET BEHOUDEN HUYS IN HAREN OPENT 6 FEBRUARI A.S. HAAR DEUREN VOOR BELANGSTELLENDEN. MENSEN DIE TE MAKEN HEBBEN MET KANKER, NAASTEN, VERWIJZERS EN ANDERE GEÏNTERESEERDEN KUNNEN OP DEZE DAG EEN KIJKJE NEMEN IN HET PSYCHO-ONCOLOGISCH CENTRUM. HET BEHOUDEN HUYS IS DAN GEOPEND VAN 12:00 UUR TOT 16:00 UUR.

Er worden rondleidingen en presentaties gegeven, er is een gesprekstafel en er is een workshop mindfulness. Daarnaast is er een expositie te bewonderen van de werken en het verhaal daarachter van cliënten die Beeldende Therapie volgden bij Het Behouden Huys. Ook is er een optreden van koor Nova Zembla, een koor met mensen die allemaal met kanker te maken hebben. Er zijn psychologen, lichaamsgerichte therapeuten en ex-clienten aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

PROGRAMMA

12:00 uur: Gebouw open

12:30 uur - 13:00 uur: optreden koor Nova Zembla

13:15 uur - 13:30 uur: rondleiding 1 (ruimte voor vragen)

13:30 uur - 14:15 uur: workshop mindfulness

14:15 uur - 15:15 uur: presentatie over Het Behouden Huys

15:30 uur - 15:45 uur: rondleiding 2 (ruimte voor vragen)

16:00 uur: Einde open dag

 

U kunt vanaf 12:00 uur vrijblijvend binnen komen lopen. Als u mee wil doen aan een workshop of een presentatie of rondleiding bij wil wonen zorg dat dan u op tijd aanwezig bent. Vol is vol. Wees welkom.

 

WERELDKANKERDAG

Deze open dag wordt georganiseerd in het kader van Wereldkankerdag, waarbij elk jaar op 4 februari wereldwijd wordt stilgestaan bij de ziekte kanker. Wereldkankerdag is een initiatief van het IPSO (Instellingen Psycho Sociale Oncologie). Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Instellingen willen op deze dag extra aandacht vragen voor de zorg en impact van kanker.

 

VRAGEN, OPMERKINGEN OF EEN POSTER AANVRAGEN?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050 406 2400 of stuur een mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl. Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw bezoekers/gasten/patienten/clienten informeren over onze open dag? Wij sturen graag onze aankondigingsposter naar u op. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Aafke Veninga via bovenstaande gegevens.

wereldkankerdag 2016

Sponsors

De Smaak van het Noorden werkt met (biologische-) smaakvolle streekproducten, zij verzorgen de catering tijdens de open dag met gezonde fingerfood.