Open dag / wereldkankerdag 2018

19/12/2017

Het Behouden Huys in Haren opent zaterdag 3 februari 2018 haar deuren voor belangstellenden. Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, hun naasten, partners, kinderen, nabestaanden, zorgprofessionals en andere geintereseerden kunnen op deze dag een kijkje nemen in ons psycho-oncologisch centrum.

Wereldkankerdag 2017WERELDKANKERDAG

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Thema Wereldkankerdag

Dit jaar is het thema van Wereldkankerdag: 'Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?'. Iedere persoon is uniek en heeft niet altijd hetzelfde nodig, ook (of juist) in tijd van ziekte. Via dit thema worden mensen uitgenodigd om te delen wat zij nodig hebben in deze moeilijke periode in hun leven. #wathebjijnodig

"Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?"

PROGRAMMA

In het kader van Wereldkankerdag organiseert Het Behouden Huys ieder jaar een open dag. Dit jaar openen wij op zaterdag 3 februari onze deuren voor kankerpatienten, hun naasten of nabestaanden en verwijzers. Er zullen verscheidene presentaties, workshops en rondleidingen plaatsvinden. Er is een optreden van koor Nova Zembla en daarnaast doet een cliënt zijn of haar verhaal. Er is uiteraard alle ruimte voor vragen. Het programma is van 11.00 uur tot 15.30 uur.

11:00 uur: Gebouw open
11:30 uur - 12:15 uur: Presentatie over Het Behouden Huys + verhaal van een client
12:15 uur - 12:45 uur: Rondleiding (ruimte voor vragen)
12:45 uur - 13:15 uur: Optreden koor Nova Zembla
13:15 uur - 14:15 uur: Workshop Mindfulness
13:15 uur - 14:15 uur: Uitleg Lichaamsgerichte therapie
14:15 uur - 15:00 uur: Presentatie over Het Behouden Huys + verhaal van een client
15:00 uur - 15:30 uur: Rondleiding (ruimte voor vragen)
15:30 uur: Einde open dag

Tijdens onze open dag zijn ook diverse organisaties die werkzaam zijn in de oncologie aanwezig om informatie te geven over hun diensten:

Daarnaast zal Miss Bean de koffie verzorgen en legt Regina van Moments Fotografie de dag vast op beeld.

We hopen u op 3 februari te mogen verwelkomen.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF EEN POSTER AANVRAGEN?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050 406 2400 of stuur een mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl. Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw bezoekers/gasten/patienten/clienten informeren over onze open dag? Wij sturen graag onze aankondigingsposter naar u op. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Aafke Veninga via bovenstaande gegevens. Daarnaast stellen we het op prijs als u ons evement via Facebook wilt delen.

Deze dag wordt medemogelijk gemaakt door:

Albert Heijn Kerklaan Haren
Bloemsierkunst Klaas Dillema
De Kleinste Soepfabriek
Miss Bean
Toffe Koffie
Moments fotografie