Leven met uitgezaaide borstkanker

12/10/2015

Landelijke en regionale bijeenkomsten

`Leven met uitgezaaide borstkanker`. Hoe doe je dat, hoe ziet het leven van vrouwen met deze diagnose eruit, welke ondersteuning kan daarbij belangrijk zijn? Indringende vragen die centraal staan bij de vijf regionale bijeenkomsten. Borstkankervereniging (BVN) organiseert deze bijeenkomsten in samenwerking met IPSO (Inloophuizen Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning) en regionaal betrokkenen.

Landelijk congres - Amersfoort - 10 oktober

Het landelijk congres hoop & vrees vond dit jaar plaats op 10 oktober 2015in Amersfoort. Naast de première van de film staan dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en dr. Mariette Agterof, internist-oncoloog in het St. Antonius Ziekenhuis op het programma. Zij gaven informatie over de nieuwe behandelingen bij uitgezaaide borstkanker, over waarom bepaalde behandelingen niet zinvol zijn en over de mogelijkheden met betrekking tot ondersteunende behandelingen bij bijwerkingen pijn, angst en vermoeidheid en het keuze-instrument 'Uitgezaaide Borstkanker'.

Regionale bijeenkomst 28 oktober in Haren

Naast het landelijke congres in Amersfoort organiseert BVN dit jaar voor het eerst, in samenwerking met IPSO en regionaal betrokkenen, lokale bijeenkomsten in heel Nederland. Onderdeel van het programma is de vertoning van de korte film 'Het boek is nog niet uit...'. In deze film vertellen drie vrouwen met uitgezaaide borstkanker openhartig hoe zij hun leven invulling geven, waar ze tegenaan lopen, aankijken tegen de eindigheid van hun leven. Verder staat de bijeenkomst vooral in het teken van ontmoeting en het delen van elkaars ervaringen, het bespreken en uitwisselen rondom problemen en andere situaties waar lotgenoten ook mee kampen. Met name op sociaal emotioneel gebied, maar ook andere onderwerpen zoals 'werk' kunnen ter sprake komen.

Programma

18:00 Inloop

18:30 Opening start film

19:00 In gesprek met elkaar, onder leiding van Marten Disberg

20:00 Afronding / einde programma / uitloop / rondleiding

21:00 Sluiting

Op de avond zal er een tafel/stand zijn, waarop informatie van BVN, Pink Ribbon en IPSO te vinden is.

De andere lokale bijeenkomsten vinden plaats in Weert, Roosendaal, Ommen en Nieuw-Vennep.

Aanmelden

U kunt u voor de regionale bijeenkomst aanmelden op de website van Borstkankervereniging Nederland. Deelname aan het landelijk congres kost € 5,-: www.borstkanker.nl/themadag_hoop_vrees

Hoop & vrees wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Pink Ribbon.