Hulp bij kanker

Een op de drie Nederlanders treft de diagnose kanker. En kanker heb je niet alleen! De diagnose betekent dikwijls een existentiële crisis voor patiënt en omgeving. De behandelingen kunnen ingrijpend zijn en vele patiënten komen in een zwart gat terecht na de ziekenhuisfase. Tijdens de behandeling richt alle energie zich op het lichaam. Wanneer er daarna weer rust komt, kunnen er allerlei vragen opkomen.

Het Behouden Huys

Het Behouden Huys is een plek voor kankerpatiënten en hun naasten, om onder professionele en betrokken begeleiding stil te staan bij wat er gebeurd is, voor verwerking en voor leren omgaan met de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Het Behouden Huys heeft een zorgaanbod voor alle kankerpatiënten, ongeacht leeftijd, ziektefase (vóór, tijdens of na de behandeling) of stadium van hun ziekte. Ook is er zorgaanbod voor hun naasten en nabestaanden.

Vormen van begeleiding

Er zijn verschillende vormen van begeleiding mogelijk: indivueel, met de partner, met het gezin, in groepsverband maar ook thuiszorg. Ook combinaties zijn mogelijk. U volgt bijvoorbeeld een groep en heeft daarnaast individuele gesprekken. Of u bent indiviueel bij ons in behandeling en bij een aantal gesprekken is uw partner of gezin aanwezig. Lees verder over onze vormen van begeleiding.

Aanmelding

Wilt u zich aanmelden bij Het Behouden Huys? Vraag dan een intakegesprek aan. Hiervoor is wel een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist. Lees verder over aanmelden.

Ervaringen van anderen

Wij hebben (oud-)cliënten José, Maaike, Bettie en Han gevraagd naar hun eigen verhaal en ervaring met het psycho-oncologisch centrum in Haren. Hier vindt u hun verhalen over Het Behouden Huys.

Heeft u vragen over Het Behouden Huys? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem dan gerust contact met ons op.