Zorg voor zorgenden (training)

Bent u werkzaam in de zorg? Heeft u te maken met palliatieve zorg? En heeft u soms moeite om hier mee om te gaan? Of wilt u leren beter om te gaan het onderwerp dood en de emoties die daar bij komen kijken? Dan is de cursus 'Zorg voor zorgenden' van Het Behouden Huys wellicht iets voor u of voor uw team.

Soort training

Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen in de zorg. Het is een soort coaching / intervisie voor zorgverleners in die werkzaam zijn in de palliatieve zorg. Een gespecialiseerde psycholoog van Het Behouden Huys geeft de cursus in kleine groepen van 6 tot 8 personen.

Voor wie

Voor mensen die (langdurig) werkzaam zijn in oncologische, palliatieve en/of terminale zorg.

Doel

Vergroten van de mogelijkheden bij zorgverleners in het herkennen van de behoefte aan psychosociale steun. En het vervolgens kunnen bieden van (enige) psychosociale steun in de omgang met mensen/patiënten die te maken hebben met het verwerken van de diagnose kanker (of een andere palliatieve ziekte) en het omgaan met deze ziekte en de gevolgen ervan. Daarnaast leert u signaleren wanneer het nodig is om door te verwijzen naar de hiervoor gespecialiseerde instanties. Tevens wordt ingegaan op uw eigen emoties die wellicht om de hoek komen kijken bij het werk wat u doet en hoe u hier mee om kunt gaan.

Werkwijze

Themagewijs in 4-5 bijeenkomsten van 2 uur. Bijeenkomst 4 en/of 5 zijn hierbij vooral open voor variatie.

  • Kennis maken met coping strategieën middels het onderzoeken van je eigen manieren van copen, omgaan met angst en depressie
  • onderzoeken van de eigen kijk op de dood, dood gerelateerde angst, wat is dit en hoe ga je ermee om?
  • omgaan met (eigen) emoties, compassie naar jezelf, normen en waarden, zingeving
  • andere culturen en religies
  • naar eigen wens

Wanneer en waar

In overleg op dagdeel naar eigen keus, om de zoveel weken op locatie naar keuze. Het is ook mogelijk om de cursus in Het Behouden Huys te volgen.

Kosten

De kosten bedragen € 300,00 p.p. (excl. btw) voor 5 bijeenkomsten van 2 uur.

Aanmelden

Wilt u of uw team deelnemen aan de training 'Zorg voor zorgenden'? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@behoudenhuys.nl of 050 406 2400.