Zitjes voor buiten in coronatijd

Corona zal waarschijnlijk nog geruime tijd onderdeel zijn van onze samenleving. Natuurlijk hebben we allerlei digitale middelen ingezet, maar dat vervangt het face-to-face contact niet. Volgens de richtlijnen van het RIVM en de GGZ- en Coronarichtlijn kan Het Behouden Huys gedoseerd een gedeelte van onze cliënten in Het Behouden Huys ontvangen. We hebben maatregelen getroffen zodat we iedereen op een veilige manier kunnen ontvangen. Bij mooi weer is het prettig om ook buiten gesprekken te kunnen voeren. Onze wens is dan ook om een 10-tal goede buitenzitjes te kunnen creëren.

Als Vrienden van Het Behouden Huys zijn we een actie gestart om geld in te zamelen zodat Het Behouden Huys goedzittende buitenstoelen aan kan schaffen voor haar cliënten, waar zij met hun psycholoog kunnen spreken, over hun angsten, verdriet, rouw en ook de mooie momenten. Deze stoelen moeten tegen een stootje kunnen zodat deze tijdens alle seizoenen buiten kunnen blijven staan en op ieder gewenst moment gebruikt kunnen worden, ook op een mooie winterdag.

Op dit moment maken psychologen soms een wandeling met hun clienten, maar wat zou fijn zijn als er ook een mogelijkheid is om buiten te kunnen zitten tijdens een behandelsessie.

“Wat zou het heerlijk zijn om met je therapeut in de prachtige omgeving van het Behouden Huys te kunnen zitten en daar in de natuur je verhaal en je emoties te laten komen”

- Marieke Gieling,
client Het Behouden Huys

Client en therapeut in gesprek

 

 

 

 

 

 


Help je ons helpen?

Wil je kankerpatiënten en hun naasten helpen? Een financiële bijdrage maakt het mogelijk om goede stoelen aan te kunnen schaffen. Vind je het belangrijk dat mensen met kanker en hun naasten op een veilige manier gesprekken kunnen voeren met een psycholoog? Draag dan bij met een gift, groot of klein, we zijn met alles blij.

Je kunt een donatie overmaken op iban: NL12ABNA0607327626 t.a.v. Stichting Vrienden van Het Behouden Huys onder vermelding van 'buitenzitjes'. Of doe een tikkie!

Structueel steunen? Word dan Vriend van Het Behouden Huys.