Zitjes voor buiten in coronatijd

Corona zal waarschijnlijk nog geruime tijd onderdeel zijn van onze samenleving, maar na tien weken worden de maatregelen langzaam versoepeld en kunnen we weer vooruitkijken. Natuurlijk hebben we allerlei digitale middelen ingezet, maar dat vervangt het face-to-face contact niet. Volgens de richtlijnen van het RIVM en de GGZ- en Coronarichtlijn kan Het Behouden Huys gedoseerd een gedeelte van onze cliënten weer in Het Behouden Huys ontvangen. We hebben maatregelen getroffen zodat we iedereen op een veilige manier kunnen ontvangen. Een daarvan is zoveel mogelijk gesprekken buiten te voeren. Onze wens is dan ook om een 10-tal goede buitenzitje te kunnen creëren.

We vragen cliënten die naar Haren komen nu te wachten in de auto, zodat we niet te veel mensen in het gebouw hebben en de 1,5-meter-richtlijn kunnen handhaven. Dat wacht in de auto gaat nu nog wel, maar de zomer is in aantocht en dan kunnen we niet van de mensen verlangen dat ze in hun snikhete auto blijven wachten. Gelukkig hebben we de beschikking over een prachtige groene locatie en is er genoeg ruimte buiten om een wachtruimte die anderhalvemeterproof is te creëren. Als Vrienden van Het Behouden Huys zijn we een actie gestart om geld in te zamelen zodat Het Behouden Huys goedzittende buitenstoelen aan kan schaffen voor haar cliënten.

En dat niet alleen voor een buitenwachtkamer, ook om diverse zitjes te creeren waar cliënten met hun psycholoog kunnen spreken, over hun angsten, verdriet, rouw en ook de mooie momenten. 

 

Helpt u ons helpen?

Wilt u kankerpatienten en hun naasten helpen? Alleen een financiele bijdrage maakt het mogelijk om goede stoelen aan te kunnen schaffen. Vindt u het belangrijk dat zij in alle rust kunnen wachten op hun behandeling? Draag dan bij met een gift, groot of klein, we zijn met alles blij.

U kunt uw donatie overmaken op iban: NL12ABNA0607327626 t.a.v. Stichting Vrienden van Het Behouden Huys onder vermelding van 'buitenzitjes'.

Of doe een tikkie!