Het verhaal van Maaike

Onder het kopje 'Ervaringen' vragen we cliënten van Het Behouden Huys naar hun persoonlijk verhaal. Dit keer het verhaal van Maaike Haalboom. Zij verloor haar man aan longkanker.

Toen bij mijn man longkanker werd geconstateerd heb ik psychologische behandeling gezocht bij Het Behouden Huys. In eerste instantie leek het goed te komen met mijn man en hebben we de behandelingen samen goed doorstaan. Achteraf zijn we begonnen met gesprekken. Vaak confronterend, maar heel verhelderend. Ik ging meer doen, startte met haptonomie, creatieve therapie en de partnergroep. Het was intensief, maar ik voelde me gezien en gehoord in een onzekere tijd.

                                    ‘Het was intensief, maar ik voelde

                             me gezien en gehoord in een onzekere tijd’

De partnergroep was heel bijzonder, je bent snel een hechte groep en het is prettig te horen hoe een ander de problemen aanpakt. Toen mijn man toch uitzaaiingen kreeg en nog een levensverwachting had van maximaal 8 maanden, was Het Behouden Huys er ook weer voor mij. Het voelde als een thuis, een warme deken. Een plek waar je jezelf mag zijn. Ik wilde bij Het Behouden Huys betrokken blijven en ben nu lid van de Cliënt Advies Raad.

 

Uw eigen verhaal vertellen?

Wilt u ook uw eigen verhaal vertellen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050-4062400 of a.veninga@behoudenhuys.nl.