Het verhaal van Han

Onder het kopje 'Ervaringen' vragen we cliënten van Het Behouden Huys naar hun persoonlijke verhaal. Dit keer het verhaal van Han. Hij kreeg in 2004 te horen dat hij dikke darmkanker had.

In 2004 werd er bij mij dikke darmkanker geconstateerd, dat was een behoorlijke fysieke en mentale dreun. Gelukkig leek het met een operatie allemaal verholpen te zijn, maar twee jaar later was er toch sprake van uitzaaiingen. Ik raakte het vertrouwen in mijn lichaam volkomen kwijt, maar had niet het gevoel dat anderen dat begrepen. Collega’s en vrienden vroegen natuurlijk wel bezorgd hoe het met me ging, maar soms twijfelde ik zelfs aan de oprechtheid van die belangstelling: kun je wel echt antwoord geven op de vraag “hoe gaat het nu met je?”, als je jezelf onzeker voelt, of angstig bent, of onzeker over je voortbestaan?

                     ‘Ik heb geleerd weer op mezelf te vertrouwen’

Bij het Behouden Huys heb ik geleerd weer op mezelf te vertrouwen, zowel op mijn lichaam als op mijn oordeelsvermogen. Met hulp van mindfulness-training en dankzij individuele gesprekken met een therapeut kwam ik weer op krachten…en daar profiteer ik nu nog steeds van. Het Behouden Huys legde weer een bodem onder mijn bestaan. Sterk aanbevolen, dus!

Uw eigen verhaal vertellen?

Wilt u ook uw eigen verhaal vertellen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050-4062400 of aveninga@behoudenhuys.nl