Vanaf januari ook spreekuur in Hoogeveen

01/02/2019

Graag stellen wij gz-psycholoog Monique Nederstigt aan u voor. Zij houdt namens Het Behouden Huys vanaf januari 2020 een psychologisch spreekuur in Hoogeveen. Dit spreekuur is gericht op psychologische behandeling bij het omgaan met de gevolgen van kanker. De spreekuren vinden plaats bij het Toon Hermans Huis Drenthe, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Het inloophuis stelt een gesprekskamer beschikbaar. Patiënten en naasten die vastlopen als gevolg van kanker kunnen zo in de buurt terecht voor hulp. Zij treffen daar onze gz-psycholoog Monique op de donderdagmorgen. Maak alvast kennis met Monique.

 

Het Behouden Huys houdt als enige psycho-oncologisch centrum in Noord-Nederland spreekuur op meerdere locaties (Delfzijl, Emmen, Heerenveen en nu ook Hoogeveen) zodat onze zorg voor iedereen bereikbaar is.


"De zorg op locatie van Het Behouden Huys is heel belangrijk voor mij, ik durf het niet aan om alleen in de auto te stappen, vanwege mijn vermoeidheid na kanker. Haren is te ver rijden. Nu kan ik in mijn eigen woonplaats terecht voor psychologische behandeling na mijn ziekte. Iets waar ik juist nu zoveel behoefte aan heb. Als deze mogelijkheid er niet was geweest had ik geen gebruik kunnen maken van de zorg die Het Behouden Huys biedt. Ik ben heel bij dat er spreekuren zijn op meerdere locaties, zodat iedereen die het nodig heeft er gebruik van kan maken."

- Elke Dijkhuis