Wereldkankerdag 2022

03/02/2022

Wereldkankerdag 2022 is even anders dan dat u van ons gewend bent. We hadden heel graag een fysieke informatieavond over omgaan met kanker georganiseerd op Wereldkankerdag. Helaas is dat in de huidige tijd nog niet mogelijk. Daarom hebben we een filmpje opgenomen en legt psychotherapeut Linda uit wat HBH is, wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen. Gelukkig kan de psychologische zorg bij kanker wel doorgang vinden op locaties. 

 

Omgaan met kanker, hoe doe je dat?

Het Behouden Huys biedt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten of nabestaanden professionele behandeling voor de verwerking van kanker. De therapeuten kunnen helpen bij het ordenen van de stroom van vragen, gedachten en emoties.

Het Behouden Huys biedt behandeling bij:
• angst, somberheid, verdriet
• het gevoel de grip op het leven kwijt te zijn
• verstoorde slaap of concentratieverlies
• veranderde lichaams- of seksuele beleving
• vermoeidheidsverschijnselen of pijn
• obstakels rond werkhervatting
• relatie- & opvoedingsvragen t.g.v. de ziekte
• vragen over afscheid, sterven & rouwverwerking

De rondleiding hebben we vorig jaar opgenomen en kunt u hier bekijken

 

WERELDKANKERDAG

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en psychologische zorg bij kanker. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Hier vind u alle activiteiten die plaatsvinden op 4 februari 2022

 

VRAGEN, OPMERKINGEN?

Heeft u vragen of opmerkingen? Stel ze gerust. Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050 406 2400 of stuur een mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl