Wereldkankerdag 2019 / open avond

19/12/2017

Het Behouden Huys in Haren opent maandag 4 februari 2019 haar deuren voor belangstellenden. Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, hun naasten, partners, kinderen, nabestaanden, zorgprofessionals en andere geintereseerden kunnen op deze avond een kijkje nemen in ons psycho-oncologisch centrum.

 

Wereldkankerdag 2017WERELDKANKERDAG

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

 

Thema Wereldkankerdag

Dit jaar is het thema, net als in 2018, van Wereldkankerdag: 'Kanker zet je wereld op z'n kop. Kijk wat jij kunt doen?'. Iedere persoon is uniek en heeft niet altijd hetzelfde nodig, ook (of juist) in tijd van ziekte. Via dit thema worden mensen uitgenodigd om te delen wat zij nodig hebben in deze moeilijke periode in hun leven. #wathebjijnodig

 

"Kanker zet je wereld op z'n kop. Kijk wat jij kunt doen?"

 

 

PROGRAMMA

In het kader van Wereldkankerdag organiseert Het Behouden Huys dit jaar een open avond. Dit jaar houden we een informatieavond op maandag 4 februari voor kankerpatienten, hun naasten of nabestaanden en verwijzers.

Een van de psychologen van Het Behouden Huys belicht de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? De therapeut geeft een rondleiding en een presentatie. Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor patiënten, partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken, creatieve therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoeken zijn mogelijk.

Daarnaast zal een cliënt vertellen over zijn/haar eigen ervaring met Het Behouden Huys. Na afloop is er ruimte om in gesprek te gaan of vragen te stellen.

We hopen u op 4 februari te mogen verwelkomen.

Tijdstip: 20:00 uur – 21:30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

 

VRAGEN, OPMERKINGEN OF EEN POSTER AANVRAGEN?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050 406 2400 of stuur een mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl. Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw bezoekers/gasten/patienten/clienten informeren over onze open avond? Wij sturen graag onze aankondigingsposter naar u op. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Aafke Veninga via bovenstaande gegevens. Daarnaast stellen we het op prijs als u ons evement via Facebook wilt delen.

 

AANMELDEN

In verband met de beperkte ruimte vraagt Het Behouden Huys belangstellenden zich telefonisch (050 406 2400) of per mail (info@behoudenhuys.nl) aan te melden. De open avond vindt plaats bij Het Behouden Huys in Haren, Rijksstraatweg 363a.

LET OP: STUUR GEEN PERSOONLIJKE GEGEVENS OVER UW GEZONDHEID OF ANDERE MEDISCHE INFORMATIE NAAR DIT E-MAILADRES, MAAR GEEF ALLEEN AAN MET HOEVEEL PERSONEN U NAAR DE INFORMATIEAVOND WILT KOMEN. ALS U GRAAG IN CONTACT WILT KOMEN MET EEN PROFESSIONAL, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA: 050-406 2400.