Vaardag voor cliënten

31/08/2023

De Loodskotter gaat weer varen op de Eems. Wil je een onbezorgde dag op het water samen met lotgenoten? Op 27 september bieden we cliënten van Het Behouden Huys een zeildag (je mag iemand meenemen). Wil je meevaren? Dan kun je je opgeven via het secretariaat: 050 406 2400.

TIJD: 10:30 uur - 15:30 uur
OPSTAPPLAATS: t/o Restaurant De Boegschroef, Handelskade 12-16 Delfzijl
MEENEMEN: Warme kleding en/of regenkleding
Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd!

Er is plaats voor 18 personen

Sponsoren: STORK, Stichting Loodskotter Eems &
stichting Vrienden van Het Behouden Huys

Meer info: www.loodskotter.nl

 

Hieronder een selectie uit de enthousiaste reacties die we vorig jaar mochten ontvangen:

" We hebben een hele mooi dag gehad op de boot. Alles was perfect verzorgd en we hebben heerlijk gelunched op de boot.  We hadden een leuke groep en het was fijn om ervaringen met elkaar te delen. Ik heb heel veel genoten een mooie gesprekken gevoerd. We hadden het weer ook mee, dus dat was ook fijn. Ik was 's avonds wel heel moe en ook de volgende dag kon je me opvegen, maar dat was niet erg. Het is het me zeker waard geweest en ik vond het ook mooi om dit met mijn man te doen. Superbedankt voor de mooie dag! "

===

"Wat een kadootje was deze dag! Een dag met een gouden randje. Het weer was prima met ‘s middags zelfs nog even een mooie wind in de zeilen. Het schip zelf prachtig! Schipper Michel loodste ons met vaste hand de havens van Delfzijl en Termunterzijl in (en uit) en bleek een gezellige en informatieve prater. Een bijzondere groep mensen bij elkaar. Er is veel gelachen, er zijn verhalen gedeeld, heel ongedwongen allemaal. Koffie, thee, lunch, snoepjes, fruit, aan alles was gedacht. Al met al zomaar een zonnige, zorgeloze dag in een niet-zorgeloze periode. En wij hoefden hiervoor niks anders te doen dan voet aan boord zetten. Ik weet niet goed hoe we iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt kunnen bedanken. Of hoe we duidelijk kunnen maken hoeveel zo’n dag betekent. Daarom: diepe buiging vol dank voor iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze dag! Een kadootje dat we enthousiast hebben uitgepakt en waar we nog steeds van nagenieten."

===

"Het was geweldig gisteren. We hebben genoten. Echt, wat een heerlijk schip, goed verzorgde lunch. Chapeau chapeau chapeau."

====

"Iets doen wat anders niet zou gebeuren 
Beseffen dat de uitnodiging ook voor mij was, dat was al een cadeautje
Even los van de dagelijkse beslommeringen
Weten dat ook anderen (nu ook letterlijk :) in een zelfde  schuitje zitten 
Zonder noodzaak toch delen 
In vrijheid zijn en ademen 
Ervaren dat ik even mag ontvangen zonder te geven
Een oppepper"

===

"Wat een heerlijke dag met de Loodskotter Eems No.1 gister! Het prachtigeweer, de fantastische begeleiding van schipper Michel en maat Betty, die op een heel natuurlijke wijze iedereen bij het varen en zeilen wisten te betrekken. Ik heb zelfs even aan het roer gestaan, en dat  was echt super met het grootzeil in top. De vrijwilligers van Het Behouden Huys Hilly en haar nichtje maakten heerlijke broodjes met soep van Pura Vida , fruit en chocola, mmm wat werden we verwend! Er was een  fijne sfeer aan boord, er werd meegeholpen, er werd gelachen, later werden hier en daar ervaringen met elkaar gedeeld, heel bijzonder om mee te maken! Met de wind door m'n haar, dacht ik aan het refrein van het lied 'Zeilen op de wind van vandaag' wat zo goed weergeeft wat we zoal meemaken. Heel graag wil ik nog eens bedanken voor deze topdag, het heeft mij enorm goed gedaan!"

===

"Op de kade van Delfzijl aangekomen, werden we allerhartelijkst ontvangen door de gastvrouwen. Leuke en spontane dames. Aan boord werden we hartelijk ontvangen door de kapitein en zijn bemanning. Er heerste gelijk een goede sfeer aan boord en na een wat afwachtende houding, kwamen de gesprekken los. Het is fijn om met elkaar over je ervaringen te kunnen praten en zeker in een rustige ambiance zoals op het water. Ik heb erg veel aan deze dag gehad en heb zeker geen spijt dat ik ben meegegaan. Sterker nog, de boot, de vrijwilligers en de 15 andere medereizigers, hebben ervoor gezorgd dat het een dag met een gouden rand is geworden. Bedankt dat ik mee mocht, bedankt voor jullie goede zorgen."

===