Lotgenieters

21/05/2019

In de categorie omdenken: van lotgenoten naar lotgenieten. 'Genoten' is verleden tijd, een van onze lotgenotengroepen noemen zichzelf lotgenieters, omdat ze in het hier en nu willen genieten, ondanks de diagnose kanker. Lees hieronder hun verhaal:


"Wij, vijf vrouwen en twee mannen, hebben elkaar ontmoet begin februari '18 in het Behouden Huys. Wij hebben deelgenomen aan de lotgenotengroep onder leiding van Ido en Nand
i. Twee fantastische psychologen met heel veel kennis én empathie. Wij hebben, allemaal met ons eigen verhaal, elkaar daar goed leren kennen. Ruim twee uur per bijeenkomst praten over kanker en álles wat daarbij komt kijken. Dat schept een band. Waar de één nog in de jonge kinderen zit, zit de ander tegen het pensioen aan. Waar de één dagelijks last heeft van alle late gevolgen van kanker en de behandeling, heeft de ander weinig lichamelijke klachten. Van heel veel tranen naar veel lol en gelach! Alles was er in deze bijeenkomsten. Iedereen mocht er zijn met zijn/haar verhaal."