Docenten

Hoofdocenten

MSc. Linda Balk

Linda Balk is psychotherapeut en werkt sinds maart 2021 bij Het Behouden Huys en heeft een schat aan ervaring. Ze vind het belangrijk de mens te zien achter de diagnose, de diagnose, de ziekte, het probleem. Linda studeerde klinische- en gezondheidspsychologie en culturele antropologie. Later volgde ze de vierjarige post master opleiding tot psychotherapeut en diverse korte opleidingen op het gebied van onder andere EMDR, schematherapie en mindfulness. Linda werkte als psycholoog en psychotherapeut op diverse plekken in de geestelijke gezondheidszorg. Onder andere in een verpleeghuis met mensen met geriatrische problematiek en niet aangeboren hersenletsel en op de afdeling palliatieve zorg. De tien jaar voordat ze bij het psycho-oncologisch centrum in Haren kwam, werkte Linda in een vrijgevestigde psychologenpraktijk met clienten met hechtings- en persoonlijkheidsproblematiek en vragen rondom zingeving, trauma- en verliesverwerking. Op dinsdagen houdt zij spreekuur op de buitenlocatie in Emmen, bij inloophuis Sigrids Garden.

Hier stelt Linda zichzelf voor

MSc. Mark IJmker

Mark IJmker is GZ-psycholoog en werkt bij Het Behouden Huys met volwassenen, jongeren en kinderen die te maken krijgen met kanker en/of rouwverwerking. Vaak hebben mensen na de kanker niet alleen last van de ziekte of het verlies maar hebben ze ook veel moeite met hun eigen reacties hierop. Dit is begrijpelijk aangezien de meeste mensen wel met emoties overweg kunnen maar door de kanker ineens met heel veel emoties en beperkingen worden geconfronteerd. Mark helpt mensen graag te onderzoeken waarom het moeilijk gaat en waar mogelijk het iets makkelijker voor zichzelf te maken. Mark is sinds 2017 werkzaam bij het psycho-oncologisch centrum. Hij houdt namens het Behouden Huys wekelijks spreekuur op de buitenlocatie in Heerenveen, bij inloophuis de Skulp.

Hier stelt Mark zichzelf voor

  

Gastdocenten

Lianne Pronk

Lianne is sinds 2022 werkzaam bij Het Behouden Huys als vaktherapeut beeldend. In de beeldende therapie werkt ze zowel met kinderen als volwassenen en geeft ze groepsbehandelingen zoals de beeldende groepstherapie en de groepen ‘jong en rouw’ en ‘jong en kanker’. De beeldende therapie wordt ondersteunend ingezet naast de behandeling door psychologen, waarbij het een ervaringsgerichte behandeling is die de nadruk legt op ‘doen’ en ‘ervaren’ in plaats van op praten. In de behandeling worden creatieve materialen zoals klei en teken- en schildermaterialen ingezet om meer grip of inzicht te krijgen op gedachten en gevoelens omtrent verlies, rouw en existentiële vraagstukken.  

Hier stelt Lianne zichzelf voor

 

 

MSc. Barbara Schilkamp
MSc. Barbara Schildkamp is GZ-psycholoog en sinds zes jaar werkzaam bij Het Behouden Huys. Binnen individuele behandeling en relatie/gezinsgesprekken werkt zij met name aan de hand van cognitief gedragsmatige technieken, mindfulness en EMDR. Zij is opgeleid tot mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness en geeft MBSR en MBCT (mindfulness based stress release en mindfulness based cognitive therapy).

Hier stelt Barbara zichzelf voor

Msc. Rob Thomson
Rob werkt sinds 2019 als systeemtherapeut en gz-psycholoog bij Het Behouden Huys. Systeemtherapie, ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd, richt zich op de relaties die mensen hebben en op het beïnvloeden van die relaties, zodat er meer verbinding ontstaat en er beter samengewerkt wordt. Hierdoor kunnen we het leven beter aan. Eerder werkte Rob bij instelling op afdelingen voor psychotherapeutisch behandeling, acute psychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij geeft ook les en supervisie in systeemtherapie aan psychologen, psychiaters en systeemtherapeuten in opleiding. 

Hier stelt Rob zichzelf voor

 
Anna Marie Buwalda
Anna Marie Buwalda is sinds 2014 als haptotherapeut verbonden aan Het Behouden Huys. Daarnaast heeft ze sinds 2007 een eigen praktijk voor Haptotherapie en Haptonomische Zwangerschaps­begeleiding in Groningen. Ze is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige in diverse richtingen van de gezondheidszorg, waaronder oncologie (UMCG) en psychiatrie. Naast de opleiding tot Haptotherapeut, heeft ze ook opleidingen in andere lichaamsgerichte therapeutische richtingen gevolgd, waaronder lichaamsgericht traumawerk.

Hier stelt Anna Marie zichzelf voor