Docenten

Hoofdocenten

Drs. Nandi Straat
Drs. Nandi Straat (GZ-psycholoog) is sinds 2005 werkzaam bij het Behouden Huys te Haren. Tijdens haar afstudeerscriptie in 1999 heeft zij zich onder begeleiding van professor Sanderman toegespitst op een onderzoek naar 675 vrouwen met borstkanker bij het voormalige Academisch Ziekenhuis te Groningen. Binnen de psycho-oncologie werkt zij met gezinnen, individuen, echtparen en kinderen die allen op een of andere manier te maken hebben in hun leven met de gevolgen van kanker en of met rouwverwerkingsproblematiek. Behalve dat zij als behandelaar werkt binnen het Behouden Huys, geeft zij regelmatig bij- en nascholing aan bijvoorbeeld bedrijfsartsen en verpleegkundigen over onderwerpen zoals emotiehantering, kinderen en kanker, chemobrein en lichamelijke intimiteit en kanker.

Drs. Ido van der Krieke
Drs. Ido van der Krieke is gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut/supervisor VGCt en Jr. schematherapeut. Hij werkt sinds 2017 bij het Behouden Huys en heeft daarvoor acht jaar gewerkt bij christelijke instellingen binnen de reguliere GGZ: ‘In de Bres’ en ‘Eleos’. Hij is afgestudeerd in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij het Behouden Huys geeft hij zowel individuele als groepstherapie en geeft hij lezingen, workshops en scholing.

Gastdocenten

Paul La Poutré
Paul La Poutré is vrijgevestigd beeldend therapeut en kunstenaar. Sinds 2014 tevens verbonden aan Het Behouden Huys, ondersteunend aan de psycho-oncologie. Gespecialiseerd in beeldende therapie voor zowel kinderen als ook volwassenen die zelf of binnen het gezin te maken hebben met kanker en de gevolgen daarvan of vastlopen bij rouwverwerking. De focus ligt op eigen innerlijke kracht die aangeboord of aangesproken moet worden, waarbij ik help deze aan de oppervlakte te krijgen.

MSc. Barbara Schilkamp
MSc. Barbara Schildkamp is GZ psycholoog en sinds twee jaar werkzaam bij Het Behouden Huys. Binnen individuele behandeling en relatie/gezinsgesprekken werkt zij met name aan de hand van cognitief gedragsmatige technieken, mindfulness en EMDR. Zij is opgeleid tot mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness en geeft MBSR en MBCT (mindfulness based stress release en mindfulness based cognitive therapy).

Anna Marie Buwalda
Anna Marie Buwalda is sinds 2014 als Haptotherapeut verbonden aan het Behouden Huys. Daarnaast heeft ze sinds 2007 een eigen praktijk voor Haptotherapie en Haptonomische Zwangerschaps­begeleiding in Groningen. Ze is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige in diverse richtingen van de gezondheidszorg, waaronder oncologie (UMCG) en psychiatrie. Naast de opleiding tot Haptotherapeut, heeft ze ook opleidingen in andere lichaamsgerichte therapeutische richtingen gevolgd, waaronder lichaamsgericht traumawerk.