Zomerlunch voor nabestaanden overleden partner

Studente Josine Dams organiseert een zomerlunch voor nabestaanden van overleden partners. Om het eerste jaar van haar opleiding aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden af te ronden moet er een praktijkopdracht vervuld worden. Het ontwikkelen of verbeteren van persoonlijke kwaliteiten die passen bij management functies staat in deze opdracht centraal. Een krantenartikel wees Josine erop dat nabestaanden het vaak lastig vinden om weer iets te ondernemen. Hierdoor kwam zij op het idee deze lunch te organiseren.

Draad oppakken

Veel nabestaanden geven aan dat het moeilijk is om na een verlies alleen activiteiten te ondernemen. Het voelt als een eenzame en grote stap wanneer je je partner verloren hebt, om de draad weer op te pakken. Het gemis van de ander blijft altijd voelbaar, zeker bij uit eten gaan. Daarom wordt er op 29 juni a.s. een zomerlunch georganiseerd in het Behouden Huys te Haren. Een lunch waarbij nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten. Herkenning en het delen van de gevoelens kan een ondersteunend gevoel oproepen. Er zal alle ruimte zijn om met elkaar in gesprek te komen onder het genot een goed verzorgde lunch. Als muzikale interactie zal het koor Nova Zembla een mooi programma verzorgen.

Programma

Vanaf 12:30 uur is iedereen welkom in het Behouden Huys te Haren. Om 13:00 uur zal de lunch van start gaan met verschillende salades, soepen en broodjes. Gerda Kort (rouwconsulent) zal een lezing over rouw geven. Aansluitend zal het koor ‘Nova Zembla’ een aantal passende liederen laten horen. Rond 14:45 is er de mogelijkheid voor een wandeling over het prachtige landgoed rondom het Behouden Huys. Met als afsluiting een kopje koffie of thee met zelfgebakken koekjes.

Inschrijven

Wilt u gebruik maken van dit aanbod? Opgeven kan via een mailtje naar zomerlunchbehoudenhuys@gmail.com. Er wordt een bijdrage van €7.50 per persoon gevraagd.

Josine op Haren FM

Op 21 juni gaf Josine Dams een interview over de Zomerlunch op Haren FM. Beluister het fragment (doorspoelen tot minuut 44.40)