Thema-avond 'Het licht van Tabor'

21/07/2014

Het Behouden Huys organiseert in samenwerking met William Yang en Jaap Mees een thema-avond ‘Het licht van Tabor’. De gelijknamige documentaire wordt getoond, William Yang en Jaap Mees zullen daarop een toelichting geven en het koor Nova Zembla levert een muzikale bijdrage.

De Film

Een bezielde en ontroerende lezing van therapeut William Yang in het Utrechts Medisch Centrum, was het beginpunt van de documentaire Het licht van Tabor.

Als mensen kanker krijgen, dan rijzen er vele levensvragen, ongeacht of je gelooft of niet. In het ziekenhuis wordt gewerkt aan genezing, maar wat heeft je ziel nodig?

In deze film worden mensen die kanker hebben gehad, geïnterviewd over de invloed van deze ingrijpende ziekte op hun leven. Het gaat vooral over de psychische en spirituele verwerking. Er is bewust voor gekozen mensen enkele jaren na hun laatste kuur te spreken, omdat ze dan meer afstand genomen hebben en vaak een genuanceerder beeld hebben ontwikkeld. Naast vier ex-patiënten komen er ook een internist, een geestelijk verzorger, een psychologe van het Helen Dowling Instituut en William Yang aan het woord in de film.

Camera, structuur en montage: Paul Simons
Productie, interviews en regie: Jaap Mees
Voiceover: Willem van den Top

© 2013 All rights reserved by Free Spirits Film and Vuursteen Communicatie

Alles op een rijtje

Datum: 18 september 2014
Gespreksleider: William Yang

Entree: € 7,50
Aanvang: 19:00 uur
Duur: 53 minuten
Locatie: Het Behouden Huys, Haren www.behoudenhuys.nl
Reserveren: uiterlijk een week van te voren per mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl o.v.v. Het licht van Tabor en aantal personen