Rink Wiegman

Beeldend therapeut

“Het is mijn intentie om mensen te benaderen met respect, integriteit en oprechtheid. Het is mijn streven dat de ander zich op zijn of haar gemak voelt in het atelier. Het werken bij Het Behouden Huys is voor mij een combinatie van aandacht geven, motiveren, luisteren en uitdagen. Ieder mens verdient het om een gevoel van thuiskomen te ervaren, of dit nu in Het Behouden Huys is of daar buiten.

 

 

Na mijn stage periode op de geriatrische afdeling in ziekenhuis de Tjongerschans heb ik het beeldende atelier overgenomen in het Medisch Centrum Leeuwarden van een beeldend therapeut die hier al 32 jaar werkzaam was. Hier ontving ik mensen die bekend zijn met oncologie en multi-problem thematiek. Daarnaast bezocht ik de mensen die in behandeling waren in hun ziekenhuiskamers. Werken bij Het Behouden Huys is anders dan in het ziekenhuis in verband met de uitgebreide levensproblematiek, de variëteit in het soort bezoeker (kind, volwassenen, meerdere groepen) en de omgeving rondom Het Behouden Huys (het prachtige landgoed). De beeldende therapie leent zich uitstekend voor mensen om datgeen wat binnen in zit naar buiten te brengen."

Rink is beeldend therapeut en werkt sinds 2019 bij het behouden huys. Hij is afgestudeerd in 2018 aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hij heeft twee jaar gewerkt voor het Medisch Centrum Leeuwarden. Bij Het Behouden Huys geeft hij zowel individuele als groepstherapie met meerdere soorten thema’s en geeft hij workshops.