Nandi Straat

Nandi StraatGZ-psycholoog / psycho-oncologie en rouwbegeleiding

"Als GZ-psycholoog werk ik met groepen (lotgenotencontact), maar ik geef daarnaast ook individuele therapie. Het maakt mijzelf bewust van mijn eigen kwetsbaarheid om in dit emotioneel heftige werkveld te werken. Sinds drie jaar zie ik ook regelmatig (jonge) kinderen die ik op creatieve wijze handvaten probeert aan te leren betreffende het omgaan met hun eigen kanker of de kanker van hun broertje, zusje, vader of moeder. Ik begeleid cliënten die zelf zijn getroffen door de levensbedreigende ziekte kanker, maar ook mensen die hun naaste verloren hebben, onder de noemer van rouwbegeleiding.

Naast deze uitvoerende taken als GZ-psycholoog geef ik regelmatig voorlichting en bijscholing aan artsen en verpleegkundigen betreffende emotiehantering bij het omgaan met een levensbedreigende ziekte en/of de naderende dood."

Nandi is sinds 2005 werkzaam bij het Behouden Huys. Tijdens haar afstuderen in 1999 ging haar scriptie al over vrouwen met borstkanker. Zelf vond ze dat ze minstens dertig jaar oud moest zijn om in de psycho-oncologie werkzaam te zijn, omdat zij verwachtte dat daar toch wel enige levenservaring voor nodig is. Zo gezegd, zo gedaan: sinds haar dertigste levensjaar is Nandi in dienst getreden bij het team behandelaars.