Ido van der Krieke

GZ-Psycholoog
BIG-geregistreerd: 79922106525

Het hele leven wordt geraakt. Je wereld staat vaak op z’n kop, of je nou zelf getroffen wordt door kanker of iemand in je omgeving. Het raakt aan alles. Dat is de reden dat ik bij Het Behouden Huys ben gaan werken: het gaat niet alleen om psychische of lichamelijke klachten, het gaat over het leven. Existentiële vragen/zoektochten. Dat is een thema wat me, ook als christen, al jaren bezighoudt.

Hiervoor heb ik jaren in de reguliere GGZ gewerkt, maar het werken in de psycho-oncologie is anders: naast psychische problematiek is er altijd een reële (dreiging van) ziekte. Het probleem is dus vaak niet op te lossen of te overwinnen. Dat klinkt natuurlijk niet zo leuk en dat is het ook niet. En toch zijn veel therapieprocessen die ik meemaak wel leuk! Hoe dat kan? Het heeft iets te maken met ‘leren verdragen’. Verdragen dat er iets in het leven is gekomen wat je nooit had gewild en ook verdragen dat je daar geen zak aan kan doen. En dan is er ineens ruimte om te kiezen waar je wel (en waar je vooral niet) je energie in gaat steken. En dat is best leuk!

Ido is gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut/supervisor vgct, jr. schematherapeut en werkt sinds 2017 bij het behouden huys. Hij is afgestudeerd in 2007 aan de Rijksuniversiteit groningen. hij heeft 7 jaar gewerkt voor ‘in de bres’ en 1 jaar voor ‘eleos’, beide christelijke ggz-instellingen in noord-nederland. Bij het behouden huys geeft hij zowel individuele als groepstherapie en doet hij lezingen, workshops en scholingsactiviteiten.