Dorine van der Starre

GZ-Psycholoog
BIG-geregistreerd: 9921821525

"Na mijn studie neuropsychologie en tijdens de vervolgstudie tot gezondheidszorgpsycholoog heb ik bijna 10 jaar binnen verschillende organisaties met mensen gewerkt die gedurende hun leven hersenletsel hebben opgelopen.

Veelvoorkomende thema's binnen de groeps- en individuele behandelingen die ik aan cliënten, partners en hun kinderen heb gegeven; verliesverwerking, om leren gaan met veranderingen op het gebied van lichaam, emoties en/of cognitieve functies, een nieuwe balans vinden voor veranderende relaties, het vormen van een nieuwe toekomst en het leren leven met onzekerheid en de kwetsbaarheid van het bestaan.

Onderwerpen die ook binnen behandelingen bij Het Behouden Huys geregeld ter sprake komen. Deze belangrijke thema's, gecombineerd met de kleinschalige en ontspannen werkplek in het bos, maken dit een voor mij zeer bijzondere baan.

Over mijzelf: ik houd van reizen, duiken, (berg)wandelen, musea bezoeken, lezen, films&series. Ik woon samen met mijn partner en zijn oudste zoon. Daarnaast eet ik (te) veel chocola, ben ik regelmatig chagrijnig en moet ik toegeven dat de sportschool niet mijn favoriete verblijfplaats is. Ik sport omdat het moet en omdat ik mij (daarna..) vaak weer beter voel. Een heel gewoon mens dus.

Ik kan niet in de toekomst kijken en heb geen kant-en-klare oplossingen. Ik kan wel oordeelloos luisteren, meedenken om tot nieuwe inzichten te komen en helpen zoeken naar ander gedrag wat wellicht het uitproberen waard is.

Welkom!"

Dorine is sinds 2018 gz-psycholoog bij Het Behouden Huys. Zij is afgestudeerd in 2009 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft ruim vijf jaar gewerkt als (neuro)psycholoog en gedragswetenschapper bij De Noorderbrug. Daarvoor werkte Dorine als psycholoog bij onder andere Psyon, Interzorg en Interaktcontour. Dorine houdt namens Het Behouden Huys op dinsdagen spreekuur in Emmen bij Inloophuis Sigrids Garden.

Sigrid’s Garden
Weerdingerstraat 252C
7811 CL Emmen
(wekelijks op dinsdag en tweewekelijks op vrijdagochtend)

Bekijk hier het totale zorgaanbod