Wereldkankerdag 2020 / open avond

Het Behouden Huys in Haren opent dinsdag 4 februari 2020 haar deuren voor belangstellenden. Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, hun naasten, partners, kinderen, nabestaanden, zorgprofessionals en andere geïntereseerden kunnen op deze avond een kijkje nemen in ons psycho-oncologisch centrum.

 

Wereldkankerdag 2017WERELDKANKERDAG

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

 

Thema Wereldkankerdag

Dit jaar is het thema van Wereldkankerdag: 'Kanker zet je wereld op z'n kop'

 

PROGRAMMA

In het kader van Wereldkankerdag organiseert Het Behouden Huys dit jaar een open avond op dinsdag 4 februari voor kankerpatiënten, hun naasten of nabestaanden en verwijzers.

Eén van de psychologen van Het Behouden Huys belicht de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? De therapeut geeft een presentatie en rondleiding. Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor patiënten, partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken, beeldende therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoeken zijn mogelijk.

Daarnaast zijn er verschillende workshops en lezingen die specifiek gericht zijn op onderdelen van ons zorgaanbod: beeldende therapie, mindfulness, hoe ga je om met kanker, kanker in het gezin en lichaamsgerichte therapie. Tevens zal een (externe) muziektherapeut een workshop geven. U kunt zich hiervoor inschrijven (zie onder). Schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan ontvangt een reminder van ons. Ook zijn er (ex-)cliënten aanwezig die vertellen over zijn/haar eigen ervaring met Het Behouden Huys. 


Tussendoor is er ruimte om in gesprek te gaan of vragen te stellen, ook zijn er informatiestands van Inloophuis Hamelhuys en Koor Nova Zembla.

Wees welkom 4 februari.

Tijdstip: 18:00 uur – 21:00 uur 

 

AANMELDEN*

In verband met de beperkte ruimte vraagt Het Behouden Huys belangstellenden zich telefonisch (050 406 2400) of per mail info@behoudenhuys.nl (m.v.v. uw telefoonnummer) aan te melden. Geef in de mail aan naar welke lezing(en)/workshop(s) u, met hoeveel personen, op welk tijdstip wilt komen. De open avond vindt plaats bij Het Behouden Huys in Haren, Rijksstraatweg 363a.

 

VRAGEN, OPMERKINGEN OF EEN POSTER AANVRAGEN?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Aafke Veninga via 050 406 2400 of stuur een mail naar a.veninga@behoudenhuys.nl. Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw bezoekers/gasten/patienten/clienten informeren over onze open avond? Wij sturen graag onze aankondigingsposter naar u op. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Aafke Veninga via bovenstaande gegevens. Daarnaast stellen we het op prijs als u ons evement via Facebook wilt delen.

*LET OP: STUUR GEEN PERSOONLIJKE GEGEVENS OVER UW GEZONDHEID OF ANDERE MEDISCHE INFORMATIE (IVM DE PRIVACY-WETGEVING) NAAR BOVENSTAAND E-MAILADRES, MAAR GEEF ALLEEN AAN MET HOEVEEL PERSONEN U NAAR DE INFORMATIEAVOND WILT KOMEN. ALS U GRAAG IN CONTACT WILT KOMEN MET EEN PSYCHOLOOG, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA: 050 406 2400.