Alle cliënten weer welkom op locatie

Het Behouden Huys opent de deuren weer voor alle cliënten. Sinds 15 juni waren we hier al mee gestart, maar konden we de risicogroep niet ontvangen. Gezien de positieve ervaring van de afgelopen twee weken kunnen we het restrictiebeleid versoepelen en krijgen alle cliënten de mogelijkheid om te kiezen of ze op locatie komen of de voorkeur geven aan (beeld)bellen met hun behandelaar. Corona zal waarschijnlijk nog geruime tijd onderdeel zijn van onze samenleving waar we rekening mee moeten houden, maar vanaf 1 juli is het voor alle cliënten weer mogelijk om naar Haren, Heerenveen, Emmen, Delfzijl of Hoogeveen   te komen voor een behandelsessie. We raden clienten die in de risicogroep vallen aan om te blijven beeldbellen, maar de keus blijft aan henzelf. Beeldbellen blijft voor iedereen mogelijk. Om alles veilig en soepel te laten verlopen is het belangrijk dat clienten zich houden aan een aantal spelregels. Om niet voor verrassingen komen te staan is het aan te raden deze vóór uw bezoek aan Het Behouden Huys door te nemen


Spelregels 

U kiest zelf of u voor uw behandeling naar Haren, Delfzijl, Heerenveen, Emmen of Hoogeveen wilt komen of wilt blijven (beeld)bellen met uw therapeut. Om alles veilig en soepel te laten verlopen is het belangrijk om u te houden aan onderstaande spelregels.

 

Wij zijn verplicht u te bevragen aangaande Corona:

- Had u de laatste 24 uur klachten zoals hoesten, verkoudheid, koorts en/of benauwdheidklachten?

- Heeft u op dit moment huisgenoten met koorts of benauwdheidklachten?

- Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in het lab)?

- Heeft u een huisgenoot/gezinslid met coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met diegene gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

- Bent u in quarantaine vanwege contact met coronavirus?

Wanneer er één vraag  met 'ja' wordt beantwoord, kan de afspraak niet face-to-face plaats hebben en zijn we verplicht u naar huis te sturen. Kom dus niet naar Haren als u voorafgaand aan de afspraak weet dat u één van voorgaande vragen met 'ja' moet beantwoorden, bel dan het secretariaat (050 406 2400) om de afspraak om te laten zetten naar (beeld-)bellen.

 

Geen klachten?

Kunt u alle bovenstaande vragen met 'nee' beantwoorden, dan kunnen we u op locatie ontvangen, maar we vragen u om u aan de onderstaande regels te houden:

·      Kom niet eerder dan 5 minuten vóór uw afspraak

·      Kom (zoveel mogelijk) alleen

·      Als u met de auto komt, wacht u dan in de auto. U wordt daar opgehaald.

·      Als u met de fiets of het openbaar vervoer komt, kunt u bij goed weer buiten wachten, bij slecht weer kunt u wachten in de aangepaste wachtkamer.

·      Daar waar mogelijk vindt de sessie buiten plaats tijdens een wandeling over het landgoed of op gecreëerde buitenzitjes

·      Houd te allen tijde 1.5 meter afstand

·      Bij binnenkomst vragen we u uw handen te reinigen met handgel

·   We bieden tijdelijk geen koffe of thee, wel kunt u uw eigen drinken meenemen 

·      We schudden geen handen

·      Vervolgafspraken kunnen telefonisch worden gemaakt tussen 9:00 uur - 13:00 uur, niet aan de balie

·      Check altijd vóór uw afspraak onze website site of face-to-face-afspraken door kunnen gaan

·      Groepsbehandelingen starten weer na de zomervakantie, met aangepaste groepsgrootte

 

Aanvullende maatregelen voor lichaamsgerichte therapie:

·      Breng twee eigen badhanddoeken mee

·      Draag geen sieraden

Veiligheid en gezondheid voorop!

Nogmaals, veiligheid en gezondheid voor een ieder staan te allen tijde voorop! Om de face-to-face gesprekken mogelijk te maken is het belangrijk dat iedereen zich hiervan bewust is en meewerkt door zich te houden aan de restricties. Check altijd de website voorafgaand aan uw afspraak. Via deze weg houden we u op de hoogte van de maatregelen of eventuele versoepeling. Dank voor uw medewerking en begrip.

We zien er naar uit u weer te kunnen ontvangen in Haren, Heerenveen, Emmen of Hoogeveen. 

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het secretariaat, wij helpen u graag.