Informatieavond 'omgaan met kanker'

Op 29 oktober organiseert Het Behouden Huys een online informatieavond over omgaan met kanker. Deze online presentatie is bedoeld voor zowel mensen die zelf ziek zijn als hun naasten en andere geïnteresseerden. Ook zorgprofessionals zijn welkom om deel te nemen. Maak vrijblijvend digitaal kennis met ons en ontdek wat we doen (psychologische zorg bij kanker), waarom we dat doen en op welke manier we dat doen. 

 

Omgaan met kanker, hoe doe je dat?

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, lijkt alle zekerheid verdwenen. Er komt veel op iemand af. Niet alleen de eerste schrik of schok van de diagnose maar ook de daaropvolgende ingrijpende medische behandelingen. Dit kan heftige emoties oproepen. Lichamelijk verandert er veel, maar ook sociaal en emotioneel. Hoe ga je daar mee om? Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele behandeling voor de verwerking van kanker. De therapeuten kunnen helpen bij het orderen van de stroom van vragen, gedachten en emoties.

Het Behouden Huys biedt behandeling bij:
• angst, somberheid, verdriet
• het gevoel de grip op het leven kwijt te zijn
• verstoorde slaap of concentratieverlies
• veranderde lichaams- of seksuele beleving
• vermoeidheidsverschijnselen of pijn
• obstakels rond werkhervatting
• relatie- & opvoedingsvragen t.g.v. de ziekte
• vragen over afscheid, sterven & rouwverwerking

 

Online presentatie

GZ-psycholoog Barbara Schildkamp en beeldend therapeut Rink Wiegman belichtten tijdens deze avond de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Wat gebeurt er met je en wat kun je zelf doen? En wat als je partner kanker krijgt, of je kind? De therapeuten gaan hierover met elkaar in gesprek. Het zorgaanbod van Het Behouden Huys komt hierin naar voren. Er is hulp voor kankerpatiënten, partners, kinderen, gezinnen en nabestaanden. De therapieën zijn er in verschillende vormen: groepsgesprekken, individuele gesprekken (ook mogelijk via (beeld)bellen), beeldende therapie en lichaamsgerichte therapie. Ook huisbezoeken zijn mogelijk. Tijdens de online presentatie was er ruimte om via de chat vragen te stellen.

Tijdens de online avond zal ex-client Gelske haar ervaring bij Het Behouden Huys na de diagnose borstkanker delen. Ook aan haar kunnen live vragen gesteld worden. Of bekijk hier alvast een filmpje van Oog TV, waarin Gelske wordt geinterviewd.

 

Terugkijken

Het is mogelijk om hier de online informatieavond terug te kijken

Klik hier om naar de online informatieavond te gaan van 29 oktober 19:00 uur

 

Hier kunt u de rondleiding waarnaar wordt verwezen bekijken