Benefietvoorstelling

14/02/2022

Fafany Koopmans kreeg vijf jaar geleden een kwaadaardige hersentumor. Met een prognose van drie tot vijf jaar. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is de tumor niet teruggekeerd. Fafany geeft in een theatervoorstelling een kijkje in haar brein. Op 24 en 26 juni komt ze deze spelen in Het Behouden Huys.

30 jaar, een dochter van zes maanden en een kwaadaardige hersentumor. Met een prognose van drie tot vijf jaar op zak, ontstaat er bij Fafany een brandend verlangen naar het leven. Ze ontwikkelt een levensstijl die ze, tot op de dag van vandaag, nog steeds heeft en leeft. Inmiddels is het vijf jaar later en is de tumor niet teruggekeerd. Is dat aan haar levensstijl te danken?

 

 

In de voorstelling 'Hersen' geeft Fafany Koopmans het publiek een kijkje in haar brein. Op een speelse en optimistische manier onderzoekt ze wat er allemaal rondom haar hersentumor gebeurde. Ze laat zien hoe haar leven was, hoe haar leven veranderde en hoe haar leven er over veertig jaar uitzet.

Fafany wil anderen inspireren met haar verhaal. Op een luchtige wijze neemt ze het publiek mee in haar proces van heling. Zelf was we een aantal jaren geleden client bij Het Behouden Huys en wil deze voorstelling belangeloos spelen voor onze clienten, ook als je geen client bij Het Behouden Huys bent ben je van harte welkom.

Data

vrijdag 24 juni 20:00 uur
zondag 26 juni 15:00 uur

Rijksstraatweg 363a, Haren

Benefietvoorstelling

Benieuwd naar deze voorstelling, die raakt en inspireert? We vragen een vrijwillige bijdrage. Hiermee draag je bij aan om onze psychologische zorg bij kanker een stukje aangenamer te maken en verlichting te bieden aan mensen met kanker en hun naasten. Met jouw steun, klein of groot, kunnen wij extra lucht geven! Want iedereen verdient psychologische steun bij kanker. Kunt u niet naar de voorstelling komen, maar wilt u wel doneren? Hier vind je de mogelijkheden.

Of doneer rechtstreeks via ideal of een tikkie.

Lekkere hapjes

Op 24 juni zal Alie Schoonbeek van Smaak met Zorg voor lekkere hapjes zorgen (zondags kan zij helaas niet, maar we doen ons best om iets anders te regelen). Geen gewone hapjes, want eten is voor mensen met kanker niet altijd vanzelfsprekend. De ziekte en de behandeling ervan kunnen tot voedingsproblemen leiden zoals smaakverandering, minder goed kauwen en slikproblemen. Dat heeft Alie Schoonbeek van dichtbij gezien en zij wil daar verandering in brengen. Zij maakt aantrekkelijke hapjes die gericht zijn op smaak- en reukverlies wat op kan treden tijdens chemokuren.

Hier vind je drie van haar speciale recepten:
Citroenroomtaart
Umamistrooisel met parmezaanse kaas
Bananenbrood met ahornsiroop

Reserveren

Wil je naar de voorstelling komen? Leuk. En welkom! Je kunt reserveren door een mailtje te sturen naar a.veninga@behoudenhuys.nl. Wil je daarbij aangeven met hoeveel personen je wilt komen en op welke dag.


Kijk voor meer informatie over Fafany en de voorstelling op hersen.org.